Stedentrips eigen land steeds populairder

De 4 grootste steden in Nederland worden vaker bezocht door toeristen. Met name de gang van toeristen uit Nederland zelf welke een weekendje weg naar de grote stad gaan neemt enorm toe. Met deze resultaten is het Centraal Bureau voor de Statistiek naar buiten getreden.

Het gaat hier om stedentrips naar Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht. Deze steden hadden in 2003 nog te maken met een matige toestroom van het aantal toeristen. Er kwamen toen maar 850.00 bezoekers uit eigen land de steden bezoeken en bijna 4 miljoen uit het buitenland. In 2011 zaten de steden op 1,5 miljoen bezoekers uit eigen land en 5 miljoen uit het buitenland. Deze stijging is aanzienlijk te noemen en zeer opvallend.

Een concrete verklaring voor deze toename is moeilijk te geven, maar ook het Nederlands Bureau voor Toerisme en het NBTC hebben de stijging gesignaleerd. Deze stijging van toeristen is uiteraard een fantastische opsteker voor de hotels in de grote steden. Vakantiegangers welke een nachtje weg gaan zijn toch de voornaamste inkomstenbron van deze hotels.

De experts denken dat de hotel verblijven en stedentrips voor een weekendje weg blijven toenemen in de toekomst. Dit komt mede door de grote groep stijgende 65-plusser welke ook het plezier ontdekken van de grote steden. In concrete cijfers zal dit betekenen dat tot 2015 deze branche met 2 procent zal toenemen.

Laat een reactie achter