Nederlands kiezen voor weekendje weg deze zomer

De kwakkelende economie begint nu ook door te dringen in vakantie land. Steeds meer Nederlanders voelen zich gedwongen om overal op te besparen. Dit is het eerste jaar dat er een duidelijke daling is te zien in het aantal mensen dat een vakantie boekt. Ze blijven liever thuis en gaan er een dagje op uit of onthaasten tijdens een lekker weekendje weg in eigen land. Tevens draaien de bedrijven welke tickets voor pretparken en hotel aanbiedingen veilen overuren. De crisis zorgt ervoor dat steeds meer mensen het onderste uit de kan willen halen en alleen nog maar voor echte koopjes te porren zijn.

5-7-2013
In juni, juli en augustus gaan in 2013 voor het eerst minder mensen op vakantie dan in de zomer van 2012. Er is een onderzoek gehouden onder bijna 7500 respondenten en hieruit is naar voren gekomen dat zo’n 10 miljoen Nederlanders voornemens zijn om op vakantie te gaan. Dit is een afname van 300 duizend mensen ten opzichte van 2012 en dat is fors te noemen. Deze keldering van 3 procent is nog nooit eerder gesignaleerd. Van deze 10 miljoen vakantiegangers geeft 75% aan om vakantie in het buitenland te vieren. De overige 25% gaat wel op vakantie, maar blijft gewoon in Nederland.

Voor zowel de vakantiegangers die in Nederland blijven of naar het buitenland gaan is een neerwaartse trend te signaleren. Ongeveer 200 duizend Hollanders minder gaan dit jaar naar het buitenland. Deze vieren hun vakantie in Nederland door middel van uitstapjes en een weekendje weg.

Laat een reactie achter