Minder wintersport ongelukken dan vorig jaar

Een populair weekendje weg in deze tijd is een reis naar de sneeuw. Met zijn allen richting Oostenrijk, Frankrijk, Zwitserland en lekker skieen, snowboarden of sleetje rijden. Erg leuk, maar niet geheel ongevaarlijk. De meeste wintersporters staan niet stil bij het gevaar en knopen veelal onvoorbereid de lange latten onder, om vervolgens vol gas van de zwarte piste af te glijden.

Het totaal aantal gewonden staat inmiddels op zo’n 700 stuks. Deze cijfers zijn gisteren door de ANWB bekend gemaakt. Het overgrote deel van deze gewonde wintersporters gaat naar huis met de gipsvlucht volgens een zegsman van de ANWB. De vorige winterperiode werden in zijn totaliteit 833 Nederlands behandelt vanwege verwondingen. De wintersportperiode zit er nog niet op, maar het lijkt er wel op dat het aantal gewonden dit jaar lager uitvalt dan vorig jaar.

24-2-2014

Feit is wel dat de cijfers iets voor de muziek uit lopen. De voorjaarsvakantie is immers nog niet voor iedereen begonnen en is bij uitstek de periode dat veel mensen voor een gezellig weekendje weg richting de wintersport gebieden trekken. Het noorden van het land heeft volgende week vakantie en de inwoners van onder de rivieren zijn de eerste week van maart pas aan de beurt.

Hoeveel gewonden er vallen heeft volgens de woordvoerder van de ANWB vooral te maken met de mate van sneeuwval op de wintersport locaties. Op dit moment ligt er in de Zwitserse Alpen en Noord-Italiƫ prima sneeuw en zijn er relatief weinig ongelukken te betreuren. In Duitsland en Oostenrijk is dit jammer genoeg een ander verhaal. Veel hellingen zijn niet of slecht besneeuwd en dat levert gevaarlijke situaties op.

Laat een reactie achter