In Rome is op straat eten binnenkort verboden

Iedereen die een stedentrip naar Rome heeft geboekt en van plan is zijn broodje uit de supermarkt op straat te nuttigen moet erg waakzaam zijn. Als je met je stokbroodje in de buurt van een toeristische bezienswaardigheid wordt betrapt riskeer je een bekeuring van wel EUR 500. De gemeente heeft vorige week besloten dat in het gehele oude centrum van Rome geen drank en voedsel op straat genuttigd meer mag worden.

Deze verordening is in Italiƫ niet nieuw. Vakantiegangers die de afgelopen maanden een weekendje weg in Venetiƫ, Firenze of Bologna hebben doorgebracht zijn ook reeds geconfronteerd met dit verbod. Afgelopen week was Rome dus ook aan de beurt. Tot en met december krijg ja alleen nog een waarschuwing als je betrapt wordt, maar vanaf volgend jaar gaat er ook bekeurd worden.

Een bekeuring begint bij EUR 25 en kan oplopen tot EUR 500. Waar dit verschil in hoogte vandaag komt en waar dit op gebaseerd is, is nog niet bekend. Het eet en drankverbod duurt sowieso tot en met december 2013. Ook het kamperen in de buurt van oude bezienswaardigheden gaat beboet worden.

Er zijn al handige vakantiegangers tijdens hun stedentrip naar Rome geweest welke een manier hebben bedacht om toch ongestoord hun eigen lunch te kunnen nuttigen. De nieuwe wet stelt namelijk dat het “stoppen om te eten en drinken” niet toegestaan is. Dit betekent dat er al wandelend door de bekende Italiaanse steden niets aan de hand is. Of de sterke arm er ook zo over denkt is nog maar te bezien.

Laat een reactie achter