IKEA gaat budget hotels bouwen

Het bekende Zweeds blauwe meubel warenhuis met de grote gele letters, IKEA, heeft bekend gemaakt dat ze voornemens zijn om binnenkort een kleine honderd low budget hotels in Europa te plaatsen. De hotels zullen niet de karakteristieke uitstraling van de warenhuizen krijgen en er zal ook niet het logo van IKEA op de gevel te zien zijn.

 

Een reeds bekende partij op het gebied van de exploitatie van hotels zal de bedrijfsvoering gaan doen. Dit is deze week bekend gemaakt door een bestuurder van IKEA inĀ  een Amerikaanse zakenkrant. Volgens deze persoon zal IKEA binnen enkele dagen wereldkundig maken waar het eerste hotel zal komen. Naar alle waarschijnlijkheid zal dit in Duitsland zijn.

Hierna zou de rest van Europa aan de beurt zijn, waaronder uiteraard een weekendje weg in een IKEA hotel binnenkort ook in Nederland mogelijk is. Het onroerend goed waar deze hotels moeten komen is inmiddels reeds allemaal in het bezit van Inter IKEA uit Nederland. Dit bedrijf in Delft is sinds afgelopen week eigenaar van alle rechten op het merk IKEA. De baas van Inter IKEA liet al eerder doorschemeren dat ze in vergevorderde gesprekken waren met diverse hotel uitbaters.

IKEA heeft het merkrecht in Nederland ondergebracht, omdat onze belasting op het gebied van merkrechten extreem voordelig is. Inter IKEA is voor een bedrag van bijna EUR 10 miljard eigenaar van het merk IKEA en alles wat ermee samenhangt.

Laat een reactie achter