Hotel in Moskou wederom het duurst

Wanneer u op zoek bent naar een betaalbaar weekendje weg is het raadzaam om Moskou te vermijden. Uit onderzoek is gebleken dat Moskou alweer de meest dure stad is om een nachtje in een hotel te slapen. Deze twijfelachtige eer hebben de afgelopen 8 jaar al op hun conto staan.

Een nachtje weg in een hotel in Moskou kost je gemiddeld EUR 325 per overnachting in een hotelkamer. De nummer twee positie wordt ingenomen door Lagos in Nigeria en de fakkeldrager is Genève in Zwitserland. Het zal de meeste mensen bevreemden waarom Lagos zo hoog in de rankings staat. Dit heeft echter te maken met de onstabiele situatie in Nigeria. Reizigers zoeken een veilig hotel en betalen hier fors voor.

Moskou staat dus nog steeds op nummer 1 voor wat betreft zijn dure overnachtingen. Echter de hotel prijzen in de rest van Europa gaan in in sneltreinvaart naar beneden. De economische situatie is hier debet aan. Deze onzekerheid heeft er bijvoorbeeld voor gezorgd dat de prijzen in de Spaanse hotels met bijna 25% zijn gezakt vergeleken met 2011.

Moskou kan zijn hoge hotelprijzen handhaven omdat deze stad al vele decennia de belangrijkste stad in de Russische samenleving is. Moskou staat bol van de oude Russische cultuur en dit is terug te zien aan de vele monumenten welke trekpleisters zijn voor toeristen.

Laat een reactie achter