Facebook studie tijdens weekendje weg.

Tegenwoordig zijn ook steeds meer senioren op de hoogte van de mogelijkheden van een computer, iPad of smartphone. Echter de volledige capaciteit van dit soort apparatuur benutten blijft ernstig achter. Een e-mail of sms versturen lukt nog wel, maar daarna houdt het snel op. Deze conclusie heeft een grote Nederlands hotel keten getrokken en bieden een cursus aan om dit gat te dichten. Tijdens een weekendje weg worden de ouderen bijgespijkerd over de mogelijkheden van Facebook.

Er blijkt animo voor te zijn. Aankomend weekend hebben zich ongeveer 15 ouderen gemeld voor deze cursus op een mooie locatie. De cursusleider geeft aan dat het hier wel mensen betreft welke enigszins bekend zijn met een computer. De cursisten zullen gaan beginnen met het aanmaken van een eigen Facebook pagina en hoe ze deze kunnen afschermen.

Het bewaken van de privacy blijkt namelijk een groot struikelblok te zijn voor ouderen om de nieuwe techniek te omarmen. Het gevoel dat iedereen alles van je kunnen zien, vinden ze niet prettig. Ook veelvoorkomende zaken zoals het toevoegen van een foto of filmpje worden onderwezen.

Er hebben zich voor dit bijzondere weekendje weg niet alleen maar eenzame bejaarden aangemeld welke geen enkele binding met de maatschappij meer hebben. Het is een zeer gemĂȘleerd gezelschap waarin ook enkele koppels zitten. Het komt vaak voor dat familie van de ouderen in het buitenland verblijft en ze willen de social media gaan inzetten om contact met hun te onderhouden.

Laat een reactie achter