Ook in 2018 weer lekker weg

Gepost op januari 2nd, 2018 door admin in Nieuws  |  Geen reacties »

Gelukkig nieuwjaar en de beste wensen.

Gelukkig Nieuwjaar 2017

Gepost op januari 5th, 2017 door admin in Nieuws  |  Geen reacties »

Ook in het nieuwe jaar 2017 kan er weer volop worden genoten van de lekkerste weekendjes weg.

Nieuwjaar2017

2016 een nieuw jaar

Gepost op januari 6th, 2016 door admin in Nieuws  |  Geen reacties »

Ook in 2016 is er weer genoeg te ontdekken bij Weekendjes-Weg.EU!

HNY

Minder wintersport ongelukken dan vorig jaar

Gepost op februari 24th, 2014 door admin in Nieuws  |  Geen reacties »

Een populair weekendje weg in deze tijd is een reis naar de sneeuw. Met zijn allen richting Oostenrijk, Frankrijk, Zwitserland en lekker skieen, snowboarden of sleetje rijden. Erg leuk, maar niet geheel ongevaarlijk. De meeste wintersporters staan niet stil bij het gevaar en knopen veelal onvoorbereid de lange latten onder, om vervolgens vol gas van de zwarte piste af te glijden.

Het totaal aantal gewonden staat inmiddels op zo’n 700 stuks. Deze cijfers zijn gisteren door de ANWB bekend gemaakt. Het overgrote deel van deze gewonde wintersporters gaat naar huis met de gipsvlucht volgens een zegsman van de ANWB. De vorige winterperiode werden in zijn totaliteit 833 Nederlands behandelt vanwege verwondingen. De wintersportperiode zit er nog niet op, maar het lijkt er wel op dat het aantal gewonden dit jaar lager uitvalt dan vorig jaar.

24-2-2014

Feit is wel dat de cijfers iets voor de muziek uit lopen. De voorjaarsvakantie is immers nog niet voor iedereen begonnen en is bij uitstek de periode dat veel mensen voor een gezellig weekendje weg richting de wintersport gebieden trekken. Het noorden van het land heeft volgende week vakantie en de inwoners van onder de rivieren zijn de eerste week van maart pas aan de beurt.

Hoeveel gewonden er vallen heeft volgens de woordvoerder van de ANWB vooral te maken met de mate van sneeuwval op de wintersport locaties. Op dit moment ligt er in de Zwitserse Alpen en Noord-Italië prima sneeuw en zijn er relatief weinig ongelukken te betreuren. In Duitsland en Oostenrijk is dit jammer genoeg een ander verhaal. Veel hellingen zijn niet of slecht besneeuwd en dat levert gevaarlijke situaties op.

Weekendje weg? Kies eens voor een vakantiehuis!

Gepost op augustus 25th, 2013 door admin in Nieuws  |  Geen reacties »

U wilt gezellig een weekendje weg met vrienden, familie of uw partner? Wanneer u kiest voor een gezellig vakantiehuis dan heeft u een prima basis! Niet eerst uw tent opzetten of uzelf met uw koffers proppen in een kleine hotelkamer, maar meteen klaar om te starten met uw vakantie in een ruim vakantiehuis. Omdat er vele verschillende soorten en maten vakantiehuizen zijn, vindt u altijd wel een passende accommodatie. Een knus klein vakantiehuisje waar u samen met uw partner of geliefde een romantisch weekendje weg kunt beleven. Of wellicht een van de grote luxe vakantiehuizen Nederland met de hele familie kunt genieten van alle luxe zoals een sauna of een bubbelbad. Natuurlijk zijn er nog vele andere soorten vakantiehuizen die hiertussen vallen, zoals bijvoorbeeld kindvriendelijke vakantiehuizen of vakantiehuisjes waar ook uw hond welkom is. Alles is mogelijk wanneer u kiest voor een vakantiehuis!

Door Nederland verspreid zijn er ook veel vakantiehuizen op mooie vakantieparken, waardoor u ook nog eens gebruik kunt maken van vele extra faciliteiten zoals restaurants en zwembaden. In de schoolvakanties vindt u op vakantieparken vaak ook nog animatieteams, zodat de kinderen zich ook in de buurt van het vakantiehuis heerlijk kunnen vermaken. Vakantieparken vindt u in verschillende omgevingen, zoals in het bos, aan het strand of bij grote steden. Afhankelijk dus van uw plannen voor een leuk weekendje weg vindt u zeker een geschikt park met een mooi vakantiehuis. Een complete vakantie of een lekker weekendje weg begint dus met een vakantiehuis huren in Nederland voor u en uw reisgezelschap.

Nederlands kiezen voor weekendje weg deze zomer

Gepost op juli 5th, 2013 door admin in Nieuws  |  Geen reacties »

De kwakkelende economie begint nu ook door te dringen in vakantie land. Steeds meer Nederlanders voelen zich gedwongen om overal op te besparen. Dit is het eerste jaar dat er een duidelijke daling is te zien in het aantal mensen dat een vakantie boekt. Ze blijven liever thuis en gaan er een dagje op uit of onthaasten tijdens een lekker weekendje weg in eigen land. Tevens draaien de bedrijven welke tickets voor pretparken en hotel aanbiedingen veilen overuren. De crisis zorgt ervoor dat steeds meer mensen het onderste uit de kan willen halen en alleen nog maar voor echte koopjes te porren zijn.

5-7-2013
In juni, juli en augustus gaan in 2013 voor het eerst minder mensen op vakantie dan in de zomer van 2012. Er is een onderzoek gehouden onder bijna 7500 respondenten en hieruit is naar voren gekomen dat zo’n 10 miljoen Nederlanders voornemens zijn om op vakantie te gaan. Dit is een afname van 300 duizend mensen ten opzichte van 2012 en dat is fors te noemen. Deze keldering van 3 procent is nog nooit eerder gesignaleerd. Van deze 10 miljoen vakantiegangers geeft 75% aan om vakantie in het buitenland te vieren. De overige 25% gaat wel op vakantie, maar blijft gewoon in Nederland.

Voor zowel de vakantiegangers die in Nederland blijven of naar het buitenland gaan is een neerwaartse trend te signaleren. Ongeveer 200 duizend Hollanders minder gaan dit jaar naar het buitenland. Deze vieren hun vakantie in Nederland door middel van uitstapjes en een weekendje weg.

Facebook studie tijdens weekendje weg.

Gepost op december 5th, 2012 door admin in Nieuws  |  Geen reacties »

Tegenwoordig zijn ook steeds meer senioren op de hoogte van de mogelijkheden van een computer, iPad of smartphone. Echter de volledige capaciteit van dit soort apparatuur benutten blijft ernstig achter. Een e-mail of sms versturen lukt nog wel, maar daarna houdt het snel op. Deze conclusie heeft een grote Nederlands hotel keten getrokken en bieden een cursus aan om dit gat te dichten. Tijdens een weekendje weg worden de ouderen bijgespijkerd over de mogelijkheden van Facebook.

Er blijkt animo voor te zijn. Aankomend weekend hebben zich ongeveer 15 ouderen gemeld voor deze cursus op een mooie locatie. De cursusleider geeft aan dat het hier wel mensen betreft welke enigszins bekend zijn met een computer. De cursisten zullen gaan beginnen met het aanmaken van een eigen Facebook pagina en hoe ze deze kunnen afschermen.

Het bewaken van de privacy blijkt namelijk een groot struikelblok te zijn voor ouderen om de nieuwe techniek te omarmen. Het gevoel dat iedereen alles van je kunnen zien, vinden ze niet prettig. Ook veelvoorkomende zaken zoals het toevoegen van een foto of filmpje worden onderwezen.

Er hebben zich voor dit bijzondere weekendje weg niet alleen maar eenzame bejaarden aangemeld welke geen enkele binding met de maatschappij meer hebben. Het is een zeer gemêleerd gezelschap waarin ook enkele koppels zitten. Het komt vaak voor dat familie van de ouderen in het buitenland verblijft en ze willen de social media gaan inzetten om contact met hun te onderhouden.

In Rome is op straat eten binnenkort verboden

Gepost op oktober 5th, 2012 door admin in Nieuws  |  Geen reacties »

Iedereen die een stedentrip naar Rome heeft geboekt en van plan is zijn broodje uit de supermarkt op straat te nuttigen moet erg waakzaam zijn. Als je met je stokbroodje in de buurt van een toeristische bezienswaardigheid wordt betrapt riskeer je een bekeuring van wel EUR 500. De gemeente heeft vorige week besloten dat in het gehele oude centrum van Rome geen drank en voedsel op straat genuttigd meer mag worden.

Deze verordening is in Italië niet nieuw. Vakantiegangers die de afgelopen maanden een weekendje weg in Venetië, Firenze of Bologna hebben doorgebracht zijn ook reeds geconfronteerd met dit verbod. Afgelopen week was Rome dus ook aan de beurt. Tot en met december krijg ja alleen nog een waarschuwing als je betrapt wordt, maar vanaf volgend jaar gaat er ook bekeurd worden.

Een bekeuring begint bij EUR 25 en kan oplopen tot EUR 500. Waar dit verschil in hoogte vandaag komt en waar dit op gebaseerd is, is nog niet bekend. Het eet en drankverbod duurt sowieso tot en met december 2013. Ook het kamperen in de buurt van oude bezienswaardigheden gaat beboet worden.

Er zijn al handige vakantiegangers tijdens hun stedentrip naar Rome geweest welke een manier hebben bedacht om toch ongestoord hun eigen lunch te kunnen nuttigen. De nieuwe wet stelt namelijk dat het “stoppen om te eten en drinken” niet toegestaan is. Dit betekent dat er al wandelend door de bekende Italiaanse steden niets aan de hand is. Of de sterke arm er ook zo over denkt is nog maar te bezien.

Hotel in Moskou wederom het duurst

Gepost op september 23rd, 2012 door admin in Nieuws  |  Geen reacties »

Wanneer u op zoek bent naar een betaalbaar weekendje weg is het raadzaam om Moskou te vermijden. Uit onderzoek is gebleken dat Moskou alweer de meest dure stad is om een nachtje in een hotel te slapen. Deze twijfelachtige eer hebben de afgelopen 8 jaar al op hun conto staan.

Een nachtje weg in een hotel in Moskou kost je gemiddeld EUR 325 per overnachting in een hotelkamer. De nummer twee positie wordt ingenomen door Lagos in Nigeria en de fakkeldrager is Genève in Zwitserland. Het zal de meeste mensen bevreemden waarom Lagos zo hoog in de rankings staat. Dit heeft echter te maken met de onstabiele situatie in Nigeria. Reizigers zoeken een veilig hotel en betalen hier fors voor.

Moskou staat dus nog steeds op nummer 1 voor wat betreft zijn dure overnachtingen. Echter de hotel prijzen in de rest van Europa gaan in in sneltreinvaart naar beneden. De economische situatie is hier debet aan. Deze onzekerheid heeft er bijvoorbeeld voor gezorgd dat de prijzen in de Spaanse hotels met bijna 25% zijn gezakt vergeleken met 2011.

Moskou kan zijn hoge hotelprijzen handhaven omdat deze stad al vele decennia de belangrijkste stad in de Russische samenleving is. Moskou staat bol van de oude Russische cultuur en dit is terug te zien aan de vele monumenten welke trekpleisters zijn voor toeristen.

Stedentrips eigen land steeds populairder

Gepost op september 6th, 2012 door admin in Nieuws  |  Geen reacties »

De 4 grootste steden in Nederland worden vaker bezocht door toeristen. Met name de gang van toeristen uit Nederland zelf welke een weekendje weg naar de grote stad gaan neemt enorm toe. Met deze resultaten is het Centraal Bureau voor de Statistiek naar buiten getreden.

Het gaat hier om stedentrips naar Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht. Deze steden hadden in 2003 nog te maken met een matige toestroom van het aantal toeristen. Er kwamen toen maar 850.00 bezoekers uit eigen land de steden bezoeken en bijna 4 miljoen uit het buitenland. In 2011 zaten de steden op 1,5 miljoen bezoekers uit eigen land en 5 miljoen uit het buitenland. Deze stijging is aanzienlijk te noemen en zeer opvallend.

Een concrete verklaring voor deze toename is moeilijk te geven, maar ook het Nederlands Bureau voor Toerisme en het NBTC hebben de stijging gesignaleerd. Deze stijging van toeristen is uiteraard een fantastische opsteker voor de hotels in de grote steden. Vakantiegangers welke een nachtje weg gaan zijn toch de voornaamste inkomstenbron van deze hotels.

De experts denken dat de hotel verblijven en stedentrips voor een weekendje weg blijven toenemen in de toekomst. Dit komt mede door de grote groep stijgende 65-plusser welke ook het plezier ontdekken van de grote steden. In concrete cijfers zal dit betekenen dat tot 2015 deze branche met 2 procent zal toenemen.